Kerülendő ételek, hogy fogaid fehérek maradhassanak

Fehérítés blog | 0 hozzászólás

Fogaid fokozatosan veszítenek természetes fehérségükből?

Az ok nagy része valószínűséggel az étrendedben rejlik. Ebben a cikkben röviden áttekintjük azokat az ételek és italokat amelyek rossz hatással lehetnek a fogzománcod természetes fehérségére.

1. Kávé és Tea

Nem meglepő módon a tea és a kávé vezeti a listát. A két italban található koffein és tannin olyan anyagok, amelyek megtámadják és gyengítik a zománcot. Ezáltal az gyorsabban foltosodik, vagy könnyebben előhozza az alatta lévő réteget, a dentint, amely természetesen alapban sárga.

2. Bor

A borkedvelők biztosan észrevettek már a fogaikon elszíneződött foltokat egy zamatos vörös borkóstolása után. Hogy ki tehet erről? A fentebb is említett tannin ami a teában is megtalálható. Ez az az anyag, amely a csersavat (innen a neve) és a glükózt egyesíti, ez az ami hozzájárulhat a bor kitűnő aromájához, azonban kevésbé jótékony a fogakkal.

3. Édesített üdítőitalok

Valódi cukor- és savkoncentrátumok, az üdítők lassan de károsítják a fogzománcot. Ne ess pánikba, ha nem tudsz leszokni a kóláról: az elfogyasztása után mindig alaposan öblítsd ki a szájadat.

4. fagylaltok

Ezen azért te sem lepődtél megy ugye?… Ha a fagyi megszínezi a nyelvedet, akkor a fogaiddal is ugyanezt fogja tenni.

5. Paradicsomszósz

Gondolj erre amikor legközelebb hozzákevered a tésztádhoz. A paradicsomszósz erősen savas ezért óhatatlanul hozzájárul a fogzománc károsodásához és fehérségének romlásához. Ezenkívül sajnos az úgynevezett „kromogén” élelmiszerek közé tartozik, amelyek pigmentjei a fogakon rögzülnek.

6. Szójaszósz

Az Ázsiai konyha nélkülözhetetlen fűszere, de mint például a balzsamecet is, a szójaszósz is csökkenti a fogzománc természetes fehérségét.

7. Curry

Ez a nagyra értékelt fűszer sem csak a kedvenc ételeinket színesíti!…

8. Piros gyümölcsök

Még ha tele is vannak egészségre jótékony hatású antioxidánsokkal, ezek a bogyók, amelyek a nyári szezonban sokunk kedvencei szintén megfestik a fogakat.

Imádod a piros gyümölcsöket? Akkor biztos élvezni fogod a jó ízű málnás fogfehérítő gélünket is (amitől nem sárgul a fogad, sőt… 😉)

+1. Dohányzás

Még ha nem is élelmiszerről van szó, de ebből a felsorolásból nem hagyhattuk ki a dohányzást sem.
Amellett, hogy a nikotin és a kátrány általában káros hatással van egészségünkre, sok más mellett nagyon káros a fogainkra is.

Szeretnéd megőrizni csillogó mosolyodat? Na akkor itt egy újabb jó ok a dohányzás abbahagyására.

Fontos, hogy fogaid fehérségének megőrzése érdekében természetesen nem szükséges abbahagyni ezen italok és ételek fogyasztását.

Érdemes azonban csökkenteni a fogyasztásukat, és persze rendszeresen mosni a fogat!

Amennyiben pedig nem vagy elégedet fogaid fehérségével akkor próbáld ki valamelyik szupergyors fogfehérítő készletünket.

Megtekintések száma 187 (1 ma)